14, 15, 16 sept 3 Oeverfestival - Heerlijckheid Herwen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

14, 15, 16 sept 3 Oeverfestival

Laag 8

3-OEVERFESTIVAL 14, 15, 16 september 2018
te gast bij Heerlijckheid Herwen


Kunst, natuur en lekker eten gaan hand in hand!


Een week na de opening van de Heerlijckheid Herwen staat het eerste evenement al op het programma! Daar waar de liefde voor natuur, kunst en heerlijk eten hand in hand gaan, haakt de Heerlijckheid Herwen graag aan bij het programma van het 3-Oeverfestival. Als gastheer ontvangen we meerdere kunstenaars, muzikanten en andere creatieve activiteiten  uit verschillende dicplines op onze locatie aan de Molenstraat 9 in Herwen.  

op deze pagina het programma bij de Heerlijckheid Hewen  en u kunt natuurlijk ook doorlinken naar de website van het 3-Oeverfestival voor het totale programma  www.3-0everfestival.nl  

Heerlijckheid Herwen is het fietsvertrekpunt bij uitstek op de Oostoever (ook fietsverhuur/ reserveren gewenst). Van hieruit kunt u op de fiets alle routes volgen en locaties van het festival bereiken op de verschillende oevers.

PROGRAMMA HEERLIJKCKHEID HERWEN
OP VRIJDAG 14 SEPTEMBER


OPENING expositie met buffet bij Heerlijckheid Herwen
Om 17.00 uur opent de Heerlijckheid Herwen het festival met een 3-oeverbuffet om 17.00 uur (kosten 12,50/ reserveren gewenst / 0481-45 33 33).

In een informele sfeer openen we de exposities van de deelnemende kunstenaars en zullen we met speelse theatrale en muzikale intermezzo de aftrap maken voor het festival op onze locatie aan de Molenstraat 9,  Herwen.3- Oeverture door Saxofonisten KOP VAN PANNERDEN
OP VRIJDAG 14 SEPTEMBER

Het 3-Oeverfestival  is met de 3 pondjes over de rivier een echt fiets-festival! Om 18.45 vertrekken we met de liefhebbers vanaf de Heerlijckheid Herwen op de fiets via het pontje naar De Kop Van Pannerden om bij het fort het openingsevenement 3- Oeverture bij te wonen (aanvang 19.30 uur).

We verzoeken iedereen dus zo veel als mogelijk met de fiets te komen (of de fiets mee te nemen). Tijdens het festival zijn ook een aantal huur fietsen aanwezig bij De Heerlijckheid Herwen (kosten 12,50/ reserveren gewenst).

Het 3 Oever Festival staat voor verbinden  Tijdens de 3- Oeverture wordt een speciale compositie uitgevoerd door een groot aantal saxofonisten uit de Gelderse Poort en omgeving, o.a. door saxofonisten van de plaatselijke harmonieën en fanfares uit de 3 gemeenten in het festival gebied. Componist Jos Engelhard heeft het stuk geschreven voor 12 tot 72 saxofoons geïnspireerd op de rivier.

U kunt na de voorstelling met ons mee terugfietsen naar Herwen of uw eigen (route)plan trekken!


PROGRAMMA HEERLIJCKHEID HERWEN,  ZATERDAG 15 en ZONDAG 16 SEPTEMBER

De Heerlijckheid Herwen is op zaterdag en zondag geopend vanaf 11.30 uur met frisse drankjes , lekkere hapjes (kleine kaart) en een rijk gevuld festival programma.

EXPOSITIES - MUZIEK - FILM - WORKSHOP

Workshop fotografie:

Oog voor detail, het licht en schaduw spel, een bijzondere sfeer, alles wat je op een creatieve manier zichtbaar kan maken".

John Voermans en Christiane Bahr, beiden beroepsfotograaf, hebben het idee opgepakt om workshops te gaan verzorgen met als thema "fotograferen met je smartphone".

Tijdens het 3 oeverfestival zal een korte versie van de workshop worden gegeven op de locatie Heerlijckheid Herwen. Met de tips en tricks krijgt u voldoende bagage mee om onderweg zelf direct aan de slag te gaan voor de fotowedstrijd tijdens het festival.

Voor de mooiste foto stelt de Heerlijckheid Herwen een diner voor 2 personen beschikbaar.

Exposities:

Tijdens het 3- Oever Festival exposeren meerdere kunstenaars /fotografen gezamenlijk bij de Heerlijckheid Herwen:

Colin van Elderen, Herwen, edelsmid
www.colinvanelderen.nl

Bets Kusters
, Nijmegen, brons en karamiek
www.betskusters.nl

Maurice Kummer
, Giesbeek, schilderijen met passie
www.mauricekummer.nl

Ingrid Sewpersad
, Nijmegen, fotografie, op aluminium geprint
www.ingridsewpersad.nl

John Voermans
, Arnhem , fotografie, digitale expo vrij werk
www.vvb-voermans.nl

Christiane Bahr
, Westervoort, fotografie, digitale expo vrij werk
www.zichtbahr.nl

Film:

Non Stop (20 min.) korte documentaire  van Maxime Vernooi (Gendt) en Desi van Driel, die daarmee de 1e prijs hebben gewonnen op het Telling Tales Filmfestival Manchester. Deze prijswinnende film is één van de ruim negentig inzendingen en gaat over het leven van een fulltime YouTuber. Over de druk waar zo iemand mee te maken heeft, zoals de verwachting van honderd duizenden fans, onbegrip en non stop online zijn. ,,Volgens het juryrapport hebben wij in onze film antwoord gegeven op alle vragen die hierover kunnen leven bij kijkers, zoals 'hoe kun je je werk maken van YouTuber zijn."

Muziek en theater:

Tijdens het festival wordt door de organisatie gezorgd voor opluistering van het programma met bezoek van meerdere muzikanten en/of theatermakers.

2out3sixties treedt op met good old muziek uit de jaren zestig (alleen zaterdag).

Henk Bogaart zingt (op zaterdag en zondag) op geheel eigen wijze Nederlandstalige zijn luisterliedjes met opvallende teksten over sla, fruit en andere gezonde onderwerpen.

(aanvulling op dit programma volgt nog).

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu